X

Сімейство Toyota Yaris поповнилося хардкорною версією (фото)

Тираж модели составит всего 500 экземпляров

Сьогодні, 14 січня 2022 року, відкрив свої двері Токійський автосалон. Автовиробники звезли на нього свої передові новинки і концепти. Toyota привезла на виставку декілька нових моделей, зокрема повнопривідний хот-хетч GRMN Yaris.

Новинка вийде тиражем у 500 примірників. Її пропонуватимуть лише на ринку Японії. Від традиційного GR Yaris версія GRMN відрізняється габаритами. Вона на 10 мм нижче і на 10 мм ширше за донор. Також у автомобіля на 5 мм розширено задню колію і на 30 кг зменшено споряджену масу. Останнього вдалося досягти за рахунок видалення із салону заднього ряду сидінь. На їх місці встановили спеціальну розпірку, що забезпечує потрібний рівень жорсткості каркаса.

Зовні хот-хетч також оновили. І модифікації доволі значні. Так, “найзлішій” ​версії культового японського автомобіля дісталися дах і капот з вуглепластика, величезний передній спліттер, збільшені повітрозабірники, розширені колісні арки, задній бампер з масивним дифузором, величезне антикрило, титановий глушник. Їздить хетчбек на 18-дюймових титанових колесах Volkracing, взутих в шини Bridgestone Potenza

Читайте також:
Toyota Land Cruiser 300 здобув найвищу оцінку в незалежному краш-тесті

Автомобілю модернізували підвіску, доповнивши її регульованими амортизаторами Bilstein. У салоні встановили спортивні ковші Recaro і нову цифрову приладову панель. Водночас двигун не змінився. Йдеться про 1,6-літровий трициліндровий турбомотор потужністю 272 к.с. і 390 Нм крутильного моменту, який пов’язаний із 6-ступеневою механічною коробкою передач. Компанія вже відкрила можливість бронювання Toyota GMRN Yaris. Його поставки запланували на червень-липень цього року. Вартість кожного примірника моделі становитиме мінімум 64 000 доларів.