X

Крутіше XC90: божевільний гібридний позашляховик від Volvo

Руководство Volvo знает, что такое хороший автомобиль и как его сделать. Это касается и военного транспорта

Нещодавно ми з вами дивувалися броньованому Volvo XC90, але під керівництвом шведського бренду випустили ще цікавіший позашляховик. Arquus Scarabee – продукт компанії Arquus Defense, яка не так давно увійшла у Volvo Group.

Почнемо з того, що цей Скарабей (що й справді чимось нагадує жука) призначений для армії як легкий (близько 6 т) броньований транспортний засіб.

Навіть дивно, що він має такий чудовий вигляд. Зрозумійте нас правильно, звісно, насамперед дизайн продиктований функціональністю, але для такого утилітарного авто Arquus міг би бути і простішим.

Зверніть увагу на агресивне оформлення передньої оптики і в цілому досить динамічний силует. І цей автомобіль можна скидати з повітря. Але головна фішка – повнокероване шасі. Завдяки заднім колесам, що повертаються, позашляховик здатний пересуватися по діагоналі.

Читайте також:
Круче, чем Sorento: самый удивительный внедорожник Kia

Технологія не нова, але на армійському ТЗ, впевнені, стане в пригоді. У рух автомобіль приводить гібридна силова установка, що складається з дизельного двигуна (300 к.с.) і електромотора (103 к.с.).

Відомо, що наразі Arquus є кандидатом на роль нового легкого транспорту для французьких військових.

Читайте також:
Найкрутіша Audi: 760 сил, броня і проблискові маячки