X

Skoda Octavia 2024 виявилася дешевшою за Ford Focus і Opel Astra

Чешский семейный автомобиль с огромным количеством улучшений оценили в 33 560 долларов

У Європі стартували продажі нової Skoda Octavia з переглянутою передньою частиною кузова та цілим рядом покращень. Зокрема, з оновленою інформаційно-розважальною системою та потужнішою версією vRS. Новинка доступна в чотирьох комплектаціях та у двох варіантах кузова: хетчбек та універсал. Цінник стартує від 33 560 доларів.

За цю вартість пропонують хетчбек у базовій комплектації SE Technology з 1,5-літровим бензиновим турбомотором потужністю 114 к.с. З конвеєра він працює у парі з 6-ступінчастою механічною коробкою передач. За доплату її замінять 7-ступінчастим «автоматом» із двома зчепленнями.

Версія з тим же двигуном, що працює за схемою «м’який гібрид», коштуватиме 36 120 доларів. При цьому потужність системи залишається на рівні тих же 114 к.с. Єдиний плюс — здатність рухатися накатом по похилій із вимкненим двигуном для економії палива.

За базовий дизельний хетчбек потужністю 114 к.с. просять 36750 доларів. У найпотужнішій дизельній Octavia 2,0-літровий турбомотор генерує 148 к.с. Автомобіль у кузові універсал обійдеться приблизно на 1250 доларів дорожче.

До стандартної комплектації таких Octavia входять цифрова панель приладів, новий 13,0-дюймовий сенсорний екран та підігрів передніх сидінь. В наявності бездротова зарядка. Також заявлені світлодіодні фари й ліхтарі, та 16,0-дюймові легкосплавні колісні диски.

Комплектація SE L пропонує покращені оздоблювальні матеріали в інтер’єрі, диски на 17 дюймів та розширений набір помічників водія. Серед них голосовий помічник з інтегрованим штучним інтелектом. Цей набір підвищує стартовий цінник до 39 170 доларів.

Повністю обладнана комплектація Sportline коштує 40 430 доларів. М’яко-гібридна версія Sportline Estate коштуватиме 44 310 доларів.

Топовий варіант vRS отримав 2,0-літровий чотирициліндровий двигун з турбонаддувом потужністю 261 к.с. Такий самий двигун використовує новий Volkswagen Golf GTI. Коробка — семиступінчастий «автомат».

Читайте також:
Skoda показала гоночну версію електрокросовера Enyaq

На відміну від попередньої моделі нова Skoda Octavia отримала збільшений дисплей мультимедіа та зарядку для смартфона на 15 Вт. Потужність роз’єма USB-C збільшена втричі, до 45 Вт.

У 2025 році з’явиться повнопривідна модифікація Octavia 4×4. Інформації про неї поки немає.