X

Skoda Octavia по-китайськи: бюджетник GM оцінили як Logan

Новый Baojun RC-5 обзавелся сразу двумя практичными кузовами для соперничества с Skoda Octavia. И на всякий случай получил бескомпромиссно низкую цену

Новий китайський автомобіль Baojun RC-5 – спільний продукт GM, SAIC і Wulling, який виходить на ринок за ціною близько $8600. Майже як Renault Logan! Хоча за розмірами новий бюджетник можна порівняти зі Skoda Octavia.

Найімовірніше, саме з цією чеською моделлю і змагатиметься “дитя” General Motors, на яке в компанії напевно покладають великі надії. Звідси і невластива китайським машинам увага до практичності. Є навіть універсал-Baojun RC-5W. Але і стандартна модель – не седан, а ліфтбек. Нічого не нагадує?

Натхнення Шкода Октавія очевидно. Однак новий Baojun RC-5 на неї зовсім не схожий. Автомобіль отримав характерний “вираз обличчя” з величезною фальшрадіаторною решіткою і вузькими смужками ДХВ, під якими розташовані великі блоки головного світла.

Задні ліхтарі доволі простої форми об’єднані декоративною глянсовою поперечиною або світлодіодною смужкою в дорожчих комплектаціях. Двигун доступний тільки один — 1,5-літровий бензиновий мотор. Можна обрати безнаддувне виконання (98 к.с.) або турбо (145 к. с.). Агрегат поєднується з 6-ступінчастою механічною КПП і опціональною 6-ступінчастою автоматичною коробкою.

Салон Baojun RC-5 характеризує сучасний дизайн і технологічний підхід до оформлення простору. На передній панелі два великих монітори, один із яких виконує функцію цифрового щитка приладів. Також усередині є система інтелектуальної фільтрації повітря, бездротова зарядка для смартфона, сидіння з пам’яттю. Круто!

Читайте також:
Дешевая Skoda Octavia A8 получила самый маленький мотор

136