X

Skoda показала ще одну нову Octavia A8 — чекаємо на прем’єру

Автомобиль увеличился в размерах, получил новое имя и дополнительное оснащение

Європейська прем’єра Skoda Octavia A8 відбулася ще в 2019 році. Але зараз автомобіль готують до дебюту у виконанні Pro. А поки що спільне підприємство SAIC Volkswagen вирішило порадувати потенційних покупців свіжими скетчами новинки.

Нова Skoda Octavia Pro помітно додала в розмірах порівняно зі стандартною моделлю. Тепер довжина ліфтбека становить 4753 мм, а колісна база — 2730 мм. Оформленням бамперів автомобіль схожий з Octavia RS, а на кормі видно два трапецевидних патрубки вихлопної системи. Трохи підправили і задні ліхтарі — в них змінилася графіка.

У салоні Шкода Октавія Про — цифрова приладова панель, триспицеве кермове колесо з усіченим ободом, великий тачскрін мультимедійної системи і низка сенсорних кнопок під ним (у глобальної моделі вони фізичні). Передня панель оброблена “під карбон”.

Попередньо, на ринку Skoda Octavia Pro запропонують з бензиновим турбованим чотирициліндровим 1,4 TSI потужністю 150 к.с. і семиступеневою роботизованою коробкою DSG. Також в гамі очікується турбодвигун об’ємом 1,2 л, який раніше видавав 116 к.с.

Читайте також:
Skoda показала Fabia 2022, но пока в камуфляже

Старт продажу Skoda Octavia Pro заплановано на другий квартал 2021 року. Ціни поки що не оголошено.