X

Skoda показала RS версію електричного Enyaq із запасом ходу 500 км (фото)

Сімейство електрокросовера Skoda Enyaq iV поповнилося топовою версією з приставкою RS у назві. Насправді вона є чеським аналогом Volkswagen ID.4 GTX.

На відміну від стильного Coupe, тест-драйв якого autocentre проводив нещодавно, новинка практичніша. Однак перехід до традиційного кузова позначився на коефіцієнті аеродинамічного опору. У купе він 0,234, а у новинки – 0,265. Звичайно, це позначилося на запасі ходу, який зменшився з 545 до 500 км.

Силова установка нового кросовера також аналогічна Enyaq RS iV Coupe. Тобто у рух його наводить два електромотори, які сумарно видають 295 к.с. потужності та 460 Нм крутильного моменту. Розгін з місця до сотні у електромобіля займає 6,5 секунди. Максимальна швидкість – 180 км.

Від стандартної версії кросовера новинку можна відрізнити за чорними акцентами на кузові, збільшеному спойлеру на даху, спеціальним 20-дюймовим колісним дискам та шильдикам RS зеленого кольору. У салоні встановлені спортивні крісла з розвиненою бічною підтримкою та підголовниками.

Читайте також:
Skoda презентувала водневий автобус H'CITY

Оздоблення виконане з алькантари та висококласної шкіри, які контрастують із зеленою строчкою. Як акценти використані вставки з вуглеволокна. У оснащення включили кермо з плоским дном, тризонний клімат-контроль і збільшений до 13 дюймів екран мультимедії. У продаж Enyaq iV RS надійде на початку наступного року.