X

Skoda представила електричне крос-купе Enyaq Coupe iV і його “заряджену” версію

Старт продаж новинок запланирован на весну 2022 года

В останній день січня Skoda порадувала шанувальників одразу двома  новинками — Enyaq Coupe iV і Enyaq Coupe RS iV. Від базового Skoda Enyaq, першою повністю електричної моделі марки, купеподібна версія відрізняється похилою лінією даху, за рахунок якої вдалося знизити коефіцієнт аеродинамічного опору з 0,255 до 0,234. Порівняно зі стандартною версією купе на 6 мм вище — 1622 мм. У довжину автомобіль додав 14 мм — 4563 мм. А ось ширина і колісна база залишилися незмінні — 1879 мм і 2765 мм.

У Enyaq Coupe iV і його “зарядженої” версії в ролі базових коліс встановлено 19-дюймові і 20-дюймові відповідно. У звичайній версії вони 18-дюймові. Вже в базі крос-купе має панорамний дах, а у версії з приставкою RS-матрична головна оптика і підсвічування фальшрадіаторної решітки.

Водночас інтер’єр звичайної версії і крос-купе практично ідентичні. До відмінностей можна віднести наявність у базовій версії Skoda Enyaq Coupe iV сенсорного екрана системи мультимедіа діагоналлю 13 дюймів. Діагональ цифрової приладової панелі — 5,3-дюйма, опційно пропонують ще один додатковий дисплей — проекційний. Варіантів оздоблення салону кілька.

У електричної новинки буде чотири версії. Перша — Coupe 60 iV. Це варіант з одним електромотором 179 к.с. на задній осі і акумуляторним блоком ємністю 62 кВтг. Друга — Coupe 80 iV. Для неї передбачено 204-сильний електромотор і батарея на 82 кВтг. Такий електрокросовер здатний подолати 545 км шляху на одному заряді акумулятора. Одразу за ним слідує версія Coupe iV 80x із двомоторною силовою установкою, сумарною віддачею 265 к.с. і системою повного приводу.

Топовий варіант під назвою Coupe RS iV також комплектується двомоторною силовою установкою, що видає 306 к.с. Це перша електрична RS-версія із заниженою спортивною підвіскою. Така версія прискорюється від 0-100 км/год за 6,5 секунди. Максимальна швидкість крос-купе примусово обмежена на 180 км/год.

Продаж Skoda Enyaq Coupe iV і її RS версії заплановані на весну нинішнього року. Вартість новинок марка озвучувати не стала.

Читайте також:
Футуристичний, але практичний: у мережі показали новий електрокар Skoda