X

Škoda представила оновлений хетчбек Scala

В продаже новинка появится в начале 2024 года

Škoda Scala вийшов на ринок у 2019 році. З моменту першої появи моделі в салонах чеська марка продала майже 230 тисяч хетчбеків у 57 країнах світу. Нинішнє оновлення має зміцнити позиції Scala у компактному сегменті. Зокрема, перероблена зовнішність, що зробила хетчбек ще більш подібним до концепту Vision RS 2018 року.

Škoda Scala 2024 відрізняється від попередника новою решіткою радіатора з традиційними вертикальними ламелями та переробленими бамперами. У передньому сітчаста вставка із тривимірним ефектом, у задньому — новий дифузор. Нова світлодіодна оптика більш тонка та стильна. Починаючи з комплектації Selection, хетчбек стандартно укомплектований світлодіодними протитуманними фарами. За доплату вперше запропоновані фари TOP LED Matrix з динамічними покажчиками поворотів та новою L-подібною світловою графікою. Також дизайнери переглянули набір колісних дисків діаметром від 16 до 18 дюймів.

На вибір доступно дев’ять варіантів фарбування кузова, з них три однотонні. Крім того, Škoda Scala 2024 року запропонують в ексклюзивному сталевому сірому кольорі.

Варіантів інтер’єру — шість, включаючи три нові: Essence, Selection та спортивна топ-версія Monte Carlo, присвячена успіхам гоночної команди Škoda у ралі Монте-Карло. Такий хетчбек відрізняється чорними акцентами на кузові та інтер’єром зі штучної шкіри Carbon. У стандартній комплектації всіх моделей 8,0-дюймова цифрова панель приладів та 8,25-дюймовий дисплей Škoda Infotainment.

Моторна лінійка вже знайома українським власникам Škoda: 1,0 TSI потужністю 115 к.с. та 1,5 TSI на 150 к.с. Останній із функцій автоматичної деактивації двох циліндрів. За доплату запропоновані підвіска для бездоріжжя та Sport Chassis Control. У першому випадку дорожній просвіт збільшений на 15 мм, у другому зменшений на ті ж 15 мм.

Також у арсеналі хетчбека розширений список активних систем безпеки, включаючи Front Assist з моніторингом пішоходів, Lane Assist та Traffic Sign Recognition. Плюс до цього дев’ять подушок безпеки. Та й куди ж без фірмових функцій Simply Clever. Зокрема, окрім парасольки у дверях водія, скребка для льоду з датчиком глибини протектора шини та тримача паркувального талона, оновлений Škoda Scala отримав віртуальну педаль. Вона дозволяє відкривати багажник без рук, рухом ноги під бампером.

Читайте також:
Якими були попередники автомобілів Skoda

Вартість та дата старту продажів Škoda Scala 2024 модельного року поки не озвучені. Також пізніше стане відомий перелік опцій, доступних для українського ринку.