X

Skoda презентувала електробус з абсолютно новим кузовом

На виставці автобусів Czechbus 2021 у Празі компанія Skoda Electric представила електробус E‘City. Незважаючи на те, що модель з такою назвою вже існує у фірмовій лінійці чотири роки, в даному випадку це – повністю нова машина. Річ у тім, що Skoda Electric сьогодні не випускає власних автобусних кузовів, а тому співпрацює з іншими виробниками.

Так, якщо раніше для моделі E‘City брали кузови французької компанії Heuliez, то тепер їх замінили на інші – від автобусів Temsa Avenue. Нагадаємо, що наприкінці минулого року чеська група PPF Group, до якої входить Skoda Electric, придбала 50% акцій збанкрутілого турецького виробника Temsa.

 

А щодо нової моделі E’Сity, то вона 12-метрова, повністю низькопідлогова, масою 19 т. Зовні Skoda відрізняється не тільки емблемою, а й переробленою носовою і особливо задньою частиною. Корма, що отримала інтегровані в бампер ліхтарі Hella Shapeline, тепер скидається на польські автобуси Solaris.

Салон пристосований для людей з обмеженими фізичними можливостями. Машину приводить в рух 160-кіловатний центральний електродвигун. Про його модель фірма не згадує, але з великим ступенем ймовірності це може бути мотор Škoda 4ML 3444 K/4. Також немає інформації про тип і ємність джерел живлення. Повідомляється лише, що електробус зможе проїхати без підзарядки в будь-який час року не менше 100 км.

У новинки вже є і перший великий покупець. Ще в лютому цього року празький оператор DDP уклав контракт на придбання 14 таких електробусів. Перший екземпляр буде поставлений вже до кінця року, а решта – в січні 2022-го. Вже відомі і маршрути, за якими підуть нові Skoda E‘City – це №154 і №213.

Читайте також:
Skoda начнет поставки первых электрических автобусов