X

Skoda “прокачала” ремені безпеки: що придумали в компанії

Чешская компания продолжает разрабатывать нестандартные опции Simply Clever для своих моделей, делая их современнее и безопаснее

Одним із важливих критеріїв, на який звертають увагу абсолютно всі покупці під час вибору автомобіля – це безпека ТЗ. Майбутні автомобілісти детально вивчають кількість асистентів і подушок безпеки. А стосовно ременя безпеки, деякі і його ігнорують, вважаючи непотрібною річчю. Виправити це взялася Skoda, яка запатентувала інноваційний фіксатор ременя.

Чеський виробник позбувся традиційної червоної кришки фіксатора і замінив її на прозору. Крім того, в нього інтегрували «розумний» індикатор зі світлодіодами, які працюють в трьох режимах і змінюють колір залежно від статусу. Отож, якщо сидіння вільне, фіксатор світиться білим. Коли в кріслі з’являється пасажир, індикатор загоряється червоним, повідомляючи про необхідність пристебнутися. Тільки-но ремінь безпеки замкнули,  підсвічування змінюється на зелене, а потім знову стає білим.

За словами представників компанії, ця система розроблена з оглядкою на дітей, які часто забувають про ремені безпеки або пристібають їх неправильно. Така індикація дасть змогу батькам контролювати цей процес. Якщо стандартне підсвічування не влаштує власника автомобіля, він зможе перепрограмувати його за допомогою мультимедійної системи. Можна не тільки збільшити яскравість, а й змінити порядок кольорів, додати анімацію або миготіння.

Читайте також:
Skoda сама розповість про свої поломки — слід тільки прислухатися