X

Skoda задумалася над випуском нового компактного кросовера

Длинна автомобиля составит менее 4000 мм

Сегмент кросоверів, як і раніше, є лідером на світовому ринку, тому виробники активно наповнюють його новинками. Останнім часом особливий акцент компанії роблять на компактних моделях. Не стала винятком і Skoda.

Чеська компанія розпочала розробку нової компактної моделі, довжина якої не перевищуватиме 4000 мм. Поки що безіменний автомобіль займе місце в лінійці виробника нижче Kushaq, довжина якого становить 4225 мм. В основу новинки ляже модульна платформа MQB A0 від Volkswagen Group, відповідальність за яку не так давно взяла марка. Зовнішність кросовера буде виконана відповідно до поточної мови дизайну марка.

За словами глави Skoda Томаса Шефера, новий кросовер приєднається до бюджетного сегменту. Він буде комплектуватися 1,0-літровим безнаддувним бензиновим двигуном MPI або 1,0-літровим турбованим мотором TSI. Основним ринком збуту моделі стане Індія, де вона буде конкурувати з Citroеn New C3 (його довжина становить 3980 мм). Пізніше компактний кросовер Шкода з’явиться на ринках інших країн, що розвиваються. Там його суперниками стануть Hyundai Venue, Kia Sonet, Nissan Magnite, Honda ZR-V, Toyota Raize і Tata Nexon.

Читайте також:
Оновлений Skoda Karoq похизувався зовнішністю без камуфляжу