X

Скільки коштує головний суперник Tesla Cybertruck і Hummer від Rivian

Давно ничего не слышали о Rivian? Это потому, что бухгалтеры компании подсчитывали отпускную цену своих электрокаров. Определились

Стартап Rivian виявився одним із перших, хто запропонував концепцію сучасного електричного позашляховика. Коли компанія показала свої прототипи, увага від Tesla швидко переметнулася до пікапа і SUV від Рівіан. Але компанія трохи “загальмувала”, дозволивши потенційним суперникам себе обігнати.

Багато в чому цьому сприяло велике замовлення від Amazon на розробку і виробництво розвізних фургонів. За цей час публіці показали епатажний пікап Tesla Cybertruck і навіть новітній GMC Hummer, першу партію якого встигли розкупити, незважаючи на дуже нескромну ціну.

От і Rivian вирішив нагадати про себе. Виробництво пікапа R1T і п’ятидверного 7-місного SUV R1S стартує в 2021 році. У компанії оголосили ціни — від $67 500 за “трак” і від $70 000 за більш практичний сімейний електромобіль. Ці цифри дуже цікаві.

Варто нагадати, що Ілон Маск пообіцяв для Тесла Кібертрак старт на рівні $40 000, щоправда серійну машину ще ніхто не бачив (її не існує), тому невідомо, в якому вигляді і коли електрокар піде на конвеєр. Hummer коштує понад $100 000, що дещо звужує цільову аудиторію. Очевидно, що  модель вийшла радше іміджевим проектом.

Читайте також:
Крадіжка комерційної таємниці: Tesla подала в суд на Rivian

Тому електромобілі Rivian здаються прекрасною пропозицією “посередині”. Машини обіцяють близько 500 км запасу ходу на одній зарядці і до 800 к.с. потужності силової установки, що складається з чотирьох електромоторів.

136