X

Наступна Mazda6 буде чотиридверним купе із заднім приводом

Презентация модели нового поколения ожидается не раньше 2025 года

Mazda6 нового покоління отримає довгоочікуваний задній привід, чутки про який ходять вже декілька років. Цікаво, що ще донедавна переводити модель на задньопривідну платформу не планували. Більше того, у березні 2022 року керівник відділу розробки та проєктування Mazda Europe Йоахім Кунц заявив, що нова платформа марки не використовуватиметься для наступного покоління Mazda6. При цьому він визнав, що було б дуже добре мати седан із заднім приводом та рядним шестициліндровим двигуном, але на ринку, наразі, популярні позашляховики. У тому ж інтерв’ю Кунц сказав, що велике спортивне купе також не стоїть на порядку денному.

Обидві ці тези спростовані. Як повідомив Motor1 із посиланням на журнал Japan’s Best Car, Mazda розробляє нову «шістку» і це буде чотиридверне задньопривідне купе з шестициліндровим мотором. За інформацією видання, на рішення керівництва компанії вплинув успіх великих кросоверів CX-60 та CX-90 із 3,3-літровою «турбошісткою».

Також новій Mazda6 обіцяють новий стиль, який стане «кульмінацією дизайну Kodo». Цілком імовірно, на нас чекає щось схоже на концепт Vision Coupe 2017 року, який зберіг свою актуальність до сьогодні.

Офіційна прем’єра Mazda6 наступної четвертої генерації відбудеться не раніше 2025 року. Поки що на деяких ринках ще доступний седан першого покоління. Компанія навіть випустила ювілейне видання, присвячене 20-річчю оригінальної моделі.

Читайте також:
Представлена ​​Mazda 2 з оновленим екстер'єром та більш технологічним салоном (фото)