X

Наступна Toyota Supra може отримати двигун на синтетичному паливі

Мотор для спорткара нового поколения предоставит BMW

Японське видання Best Car поділилося інсайдерською інформацією про наступну Toyota Supra. Як стверджується, силовий агрегат для спорткара нового покоління розроблять разом із BMW. Це буде 3,0-літровий шестициліндровий двигун із турбонаддувом, який працює за схемою «м’який гібрид». При чому, він буде працювати як на звичайному бензині, так і на синтетичному вуглецево-нейтральному паливі.

Потужність нового двигуна складе близько 400 к.с. Для порівняння, потужність актуальної Supra — 382 к.с. Стандартною буде восьмиступінчаста автоматична коробка. За доплату запропонують шестиступінчасту «механіку», що не може не порадувати шанувальників «трьохпедальних» автомобілів.

Toyota Supra нового покоління дебютує протягом кількох наступних років. До цього компанія планує випустити високопродуктивну версію GRMN сучасної генерації. Такий спорткар може отримати 3,0-літровий шестициліндровий двигун із подвійним турбонаддувом від BMW M4 CSL. Потужність двигуна складе близько 542 к.с. У пару йому пророкують нову семиступінчасту коробку передач із подвійним зчепленням.

Читайте також:
Toyota запатентувала надувний матрац для пікапа