X

Зібрано перший 707-сильний Aston Martin DBX

Дебютный DBX707 собрали на новом заводе в Южном Уэльсе

Aston Martin відзвітував про початок серійного виробництва “зарядженої” версії кросовера DBX. Перший товарний зразок DBX707 зібрали на новому заводі в Сейнт Атані, Південний Уельс. Майданчик побудовано спеціально для виробництва Aston Martin DBX. Зібрані тут кросовери будуть відправляти до понад 50 країн світу.

Aston Martin DBX — перший серійний кросовер марки. Виробництво моделі офіційно розпочалося 9 липня 2020 року. У лютому 2022 року компанія показала “заряджену” версію DBX707 з тим Twin-Turbo V8 4,0 Mercedes-AMG, який використовується в базовому DBX. У “запальнички” такий мотор видає 707 к.с. і 900 Нм крутильного моменту проти 550 к. с. і 770 Нм у базової моделі. Максимальна швидкість становить 310 км/год, а час розгону від 0 до 100 км/год — 3,3 секунди. Для порівняння базовий DBX здатний розігнатися до 291 км/год і набрати першу “сотню” за 4,5 секунди.

У парі з форсованим мотором працює новий 9-ступеневий AMG Speedshift MCT 9G з мокрим зчепленням. Також переналаштували підвіску і кермове управління, і встановили новий диференціал з електронним блокуванням.

Від базового Aston Martin DBX “заряджена” версія відрізняється збільшеною решіткою радіатора, іншими бамперами, спойлером, масивним дифузором і чотирма патрубками вихлопної системи. Також йому дісталися карбон-керамічні гальма з 420-міліметровими дисками спереду і 390-міліметровими ззаду. У салоні з відмінностей — спортивні сидіння і новий декор.

Читайте також:
Бігуни помірялися силами з ралі-кросовим спорткаром і майже перемогли

Перший електричний Aston Martin очікується до 2025 року. Повністю електрифікувати модельну лінійку британська марка планує до кінця десятиліття.