X

Sony та Honda готують два нові електромобілі

На рынке они появятся до 2030 года

Спільне підприємство Sony Group та Honda Motor має намір збільшити свою частку на глобальному ринку електромобілів. Вже до кінця десятиліття лінійку СП поповнять три нові моделі. Як повідомлялося раніше, першим буде електроседан Afeela, презентація якого запланована на 2025 рік.

У 2027 році Sony Honda Mobility представить новий кросовер, а у 2028-му або й пізніше обіцяна презентація «доступної» компактної моделі. За попередньою інформацією, розмірами вона може порівнятися з Toyota Corolla та Volkswagen Golf. Більшість компонентів безіменний «компакт» розділить з електромобілями, розробленими Honda самостійно. Доступний цінник забезпечать за рахунок скорочення стандартного обладнання та функцій.

Тоді як майбутнім електрокросоверам Sony та Honda обіцяють більшу кількість розважальних опцій, таких як відеомонітори та стереодинаміки. Sony Honda Mobility заявила, що розробляє ігри для автомобілів. Для цього використовуються передові технології комп’ютерної графіки від американської компанії Epic Games, яка має капітал та бізнес-альянс із Sony Group. Для скорочення витрат і прискорення розробок всі три моделі використовуватимуть одне шасі.

Очікується, що седан Afeela, який компанія охрестила «електромобілем із високою доданою вартістю», коштуватиме понад 66 тисяч доларів. Вартість двох інших електромобілів, навіть приблизна, не називається. У США ця «трійка» конкуруватиме з Tesla.

Читайте також:
Honda розробляє електродвигуни та автопілот для човнів та катерів

По мірі розширення продуктової лінійки Sony Honda Mobility планує збільшити штат. У січні цього року компанія почала наймати інженерів середньої ланки. За інформацією видання Nikkei Asia, штат розширять приблизно до 500 осіб. Наразі, їх удвічі меньше.