X

Sony вивела свій перший електромобіль на сцену CES 2024 за допомогою геймпаду PlayStation 5

На рынке он появится в 2026 году

П’ятий рік поспіль Sony використовує прес-конференцію виставки CES для презентації майбутнього електромобіля AFEELA EV. Цього року вона була присвячена ПЗ та новій термінології, пов’язаній із штучним інтелектом.

За попередньою інформацією, AFEELA — повнопривідний двомоторний електромобіль потужністю 536 к.с. З місця до 100 км/год він прискорюватиметься за 4,8 секунд та розвиватиме максимальну швидкість 240 км/год. Даних про ціну та ємність акумуляторного блоку немає.

Наразі Sony концентрується на електроніці, приділяючи особливу увагу сенсорним та інформаційно-розважальним системам автомобіля. AFEELA обіцяно широкий набір датчиків для забезпечення систем автономного водіння.

У салоні очікується найкраща інформаційно-розважальна система, в якій впровадять весь досвід, отриманий у сфері споживчих розваг. Також обіцяно підтримку оновлень програмного забезпечення «по повітрю». Під час презентації Sony вперше показала великі дисплеї для передніх та задніх пасажирів, які забезпечать ігрові можливості PlayStation 5.

Щоб продемонструвати серйозний підхід до створення першого автомобіля, Sony утворила нову компанію з Honda — Sony Honda Mobility, Inc. Відомо, що частка Sony у ній більша, ніж Honda. Яка саме не уточнюється. Зі слів партнерів, у цьому проєкті вони хочуть «реалізувати унікальні ідеї», які «сприятимуть творчій спільноті між користувачами та творцями».

Читайте також:
Honda та Sony представили спільний електромобіль

Жодних нових подробиць про ціну, акумулятор або комплектацію AFEELA EV Sony не надала. Також немає підтвердження доступності новинки у 2026 році, як це обіцяли раніше.