X

Створено перший павербанк для електромобілів — він забезпечить запас ходу в 100 км

Стоимость услуги срочной зарядки обещают сделать максимально низкой

Австралійський стартап Re: Start, який спеціалізується на портативних зарядних пристроях, створив своєрідний павербанк для електромобілів. Ідея виявилася такою актуальною, що одразу знайшла інвесторів в особі Королівського автомобільного клубу Вікторії (RACV).

За словами розробників, у другій половині цього року вони почнуть повноцінні випробування пристроїв, а в четвертому кварталі – забезпечать ними місцеву службу екстреної допомоги. Ці портативні пристрої дадуть змогу швидко заповнити заряд батареї електрокара, якого вистачить на 20 км шляху. Для цього знадобиться лише шість хвилин, чого цілком достатньо, щоб доїхати до найближчої станції.

У Re: Start зазначили, що такі пристрої поки не з’являться у вільному продажу. Після проведення всіх тестів, їх мають намір передати на баланс спеціальному сервісу, який і буде розвозити портативні пристрої на дороги. Оформити замовлення послуги можна буде через спеціальний мобільний застосунок. У компанії пообіцяли, що час очікування приїзду машини-помічника буде мінімальним, а вартість самої послуги максимально низькою.

Читайте також:
YASNO розширив мережу швидких зарядних станцій для електромобілів 

Надалі розробники мають намір збільшити можливості павербанка, щоб він міг забезпечити заряд батареї, якого б вистачило на 100 км шляху. Також буде пропонуватися послуга регулярної зарядки для тих, у кого немає можливості поставити собі домашній зарядний блок. Причому відкладати надовго впровадження нових опцій фахівці стартапу не мають наміру і вже почали робити перші кроки в їх розробці.