X

Спортивний кросовер Audi SQ5 TDI розкрили з усіма характеристиками

Заряженный кроссовер Audi разгоняется с места до «сотни» за 5 секунд

Audi ще влітку представила рестайлінговий кросовер Q5 і тільки тепер вона оновила флагманську модель SQ5 TDI. Автомобіль став ще елегантнішим завдяки тому, що виробник переглянув ключові елементи екстер’єру. Зокрема, кросовер Ауді отримав нові світлодіодні фари та задні ліхтарі, решітку радіатора з великими комірками, модернізований передній і задній бампери, а також інші 20-дюймові легкосплавні колісні диски. Крім того, флагман позбавили хромованого оздоблення.

У салоні Audi SQ5 також відбулися кардинальні зміни. В оснащення увійшла мультимедійна система MMI із 10,1-дюймовим сенсорним дисплеєм, яка підтримує голосове керування, 12,3-дюймова цифрова приладова панель з проекційним дисплеєм і розширений пакет систем допомоги водієві. Хромовані елементи зникли і з оздоблення інтер’єру, поступившись місцем чорним матовим акцентам і карбону, які ідеально доповнюють спортивні сидіння, обтягнуті червоною шкірою Nappa.

Однак ключові зміни відбулися під капотом SQ5 TDI. Рестайлінгове авто приводить у рух доопрацьований 3,0-літровий двигун V6 TDI, який видає 341 к.с. потужності і 700 Нм крутильного моменту. Він доповнений 48-вольтовим стартер-генератором, що дає змогу машині рухатися накатом до 40 секунд. У результаті першу “сотню” кросовер набирає за 5,1 с. Максимальна швидкість, як і раніше, обмежена позначкою 250 км/год.

Читайте також:
Audi создала свой самый безумный универсал на базе RS6

Такої ефективності вдалося досягти завдяки тому, що виробник замінив алюмінієві поршні двигуна на ковані і встановив нові п’єзодатчики. На додачу до цих доопрацювань, турбокомпресор оснастили легшим колесом, а випускний колектор краще ізолювали. Кросовер отримав спортивну підвіску з активними амортизаторами, які дали змогу зменшити дорожній просвіт на 30 мм.

До дилерів Audi SQ5 TDI надійде в першому кварталі 2021 року. Вартість кросовера стартує від 80 тисяч доларів.