X

Спорткар Ferrari Roma втратив дах

Дата старта продаж родстера Roma Spider и цены не объявлены

Ferrari показала відкриту версію чотиримісного купе Roma, представленого в листопаді 2019 року. Від базової моделі Roma Spider відрізняється переробленою задньою частиною кузова із м’яким тканинним верхом, який складається на швидкості до 60 км/год за 13,2 секунди. Товщина тканинної «гармошки» всього 22 см. Таким чином у багажнику залишається достатньо місця для речей.

У спинки задніх сидінь вбудований спеціальний захисний екран із електроприводом, який піднімається на швидкості до 170 км/год, захищаючи пасажирів від вітру під час їзди зі складеним дахом. Ще одна особливість — перероблена задня панель із інтегрованим активним спойлером із вуглецевого волокна. За рахунок даху та вітрозахисного дефлектора Roma Spider вийшов на 84 кг важче за купе.

Салон практично повністю повторює базову модель: висока центральна консоль, цифрова панель приладів, 8,4-дюймовий дисплей центральний та опціональний екран для переднього пасажира. Передні сидіння із підігрівом та електрорегулюванням (18 положень). За доплату запропоновано обігрівач для шиї.

Як і купе, Roma Spider укомплектований 3,9-літровим Twin-Turbo V8, що розвиває 612 к.с. у діапазоні від 5750 до 7500 об/хв. Максимальний крутний момент у 760 Нм доступний при 3000-5750 об/хв. Коробка — безальтенативний восьмиступінчастий «автомат» із подвійним зчепленням.

За оцінками Ferrari, з місця до 100 км/год родстер прискорюється за ті ж 3,4 секунди, що й купе. Тоді як розгін до 200 км/год займає 9,7 секунд, на 0,4 секунд більше, ніж у закритої версії. Максимальна швидкість — понад 320 км/год.

Читайте також:
На продаж виставили ексклюзивний Ferrari Enzo з пробігом 227 км

Інформації про ціни та доступність Ferrari Roma Spider немає. У будь-якому разі, його вартість перевищить 250 тисяч доларів, із яких стартує цінник базового купе.