X

Через 15 років: Toyota представила довгоочікуване третє покоління позашляховика Sequoia

От предшественника автомобиль отличается стильным дизайном и гибридной системой

Toyota представила позашляховик Sequoia нового покоління із заводським індексом XK80. Попереднє друге протрималося на конвеєрі 15 років. Його почали випускати в 2007.

Появу автомобіля наступної генерації можна порівняти з очікуванням іншої знаменитої моделі марки — Toyota Land Cruiser 300, попереднє покоління якого протрималося на конвеєрі трохи менше — 14 років.

Основою для довгоочікуваної моделі послужила актуальна версія пікапа Tundra. Для Sequoia використана та сама архітектура, що і для Land Cruiser 300 — TNGA-F. частково нова Секвоя уніфікована з Тундрою. У автомобілів однакові передні крила, фари та капот. Винятком став дизайн радіаторної решітки і бамперів.

Із пікапом Tundra новий рамний позашляховик розділив не тільки зовнішність, а й двигун. Toyota Sequoia дісталася гібридна система на основі 3,5-літрового Twin-Turbo V6, якому допомагає електродвигун. Сумарна віддача силової установки — 443 к.с. Коробка передач одна — десятиступенева автоматична. Привод — задній або повний.

Уже в базі позашляховик пропонує систему мультимедіа з 14-дюймовим сенсорним дисплеєм, передні сидіння з вентиляцією і підігрівом, а також підігрів керма. Сидіння третього ряду з електрорегулюваннями зсуваються вперед-назад на 152 мм.

Купуючи позашляховик майбутній власник зможе вибирати з п’яти доступних комплектацій — SR5, Limited, Platinum, TRD Pro і Capstone. Опціонально для кожної з них можна встановити аудіосистему JBL з чотирнадцятьма динаміками, панорамний дах, проекційний дисплей, а також бездротову зарядку для смартфона.

Виробництво нової Sequoia налагодять у Техасі. Цільовими ринками позашляховика, як і раніше, залишаться США і Канада. Його вартість поки що не оголошена.

Читайте також:
Toyota готує хардкорну версію пікапа Tundra