X

Одразу три нових мотори Mazda: чим здивує виробник

Первой моделью, которая получит один из агрегатов, станет новая Mazda 6. Произойдет это не ранее 2022 года

Неймовірні за своїми розмірами штрафи за порушення норм щодо викидів СО2 змушують виробників переглядати двигунову гамму своїх автомобілів. Від багатьох агрегатів доводиться відмовлятися, але є й інший актуальний варіант – доповнення ДВЗ електричною надбудовою, яка  дає змогу не тільки вписуватися в еконорми, а й зменшувати витрату палива. Не перестає працювати над двигунами і Mazda.

Як стало відомо, японська компанія готується випустити три абсолютно нових агрегати, серед яких – рядний шестициліндровий двигун, новий чотирициліндровий мотор і плагін-гібридна силова установка. Наразі вони перебувають на стадії тестування, а перше їх застосування в серійних моделях Мазда заплановано на 2022 рік. Причому виробник уточнив, що доки двигуни не підуть у серію, він не випустить жодної нової моделі, оскільки саме ці агрегати ляжуть в основу майбутньої лінійки.

Наразі інформації про новинку не дуже багато. Відомо, що рядна шістка буде доступна в бензиновому і дизельному варіанті, а також як частина сімейства Skyactiv X. Двигун мають намір використовувати в поздовжньому компонуванні з повним і заднім приводом. Першою моделлю, яка отримає цей агрегат, стане наступне покоління Mazda 6. Таким чином виробник має намір не тільки вдихнути нове життя в модель, а й поставити її на щабель вище конкурентів.

Читайте також:
Mazda нарешті знайшла застосування роторному двигуну

Нова плагін-гібридна установка використовуватиме роторний мотор для збільшення дальності ходу і за своїми характеристиками буде близька до тієї, що встановлена в кросовері Mazda MX-30. Про чотирициліндровий блок інформації поки що немає. Можливо, це пов’язано з тим, що наразі виробник зосереджений на двох інших двигунах, які має намір інтегрувати в свої моделі передусім.