X

SsangYong виводить на ринок свій перший електрокросовер

Оценили новинку в 36 000 долларов

Електричний кросовер Korando e-Motion від компанії SsangYong є першим батарейним автомобілем марки. Виробник покладає на нього великі сподівання. Тому першими новинку отримають жителі країн Європи.

Модель не є абсолютною новою. Це вже відомий кросовер, сімейство якого поповнилося електричною версією. Вперше її представили влітку цього року. Щоправда, тоді компанія опублікувала лише кілька знімків і частково розкрила характеристики. Напередодні виходу на ринок корейська марка озвучила можливості електрокара, ось тільки вони не виправдали очікувань потенційних покупців.

Зокрема, в рух Korando e-Motion буде приводити один електромотор, встановлений на передній осі, потужністю 190 к.с. і крутильним моментом у 360 Нм. Запас ходу до 340 км забезпечує акумуляторна батарея на 61,5 кВтг, ємність якої можна відновити до 80% за 33 хвилини на станції швидкої зарядки. Показники загалом непогані, але конкуренти пропонують набагато більш високу потужність і кращу далекобійність, тому конкурувати буде доволі складно.

Читайте також:
Збанкрутілий SsangYong знайшов для себе покупця

Зовнішність моделі повністю відповідає поточним тенденціям на ринку. Від паливної версії Korando електрокар відрізняється заглушкою на місці решітки радіатора, іншим бампером, лючком зарядки на правому крилі і синіми акцентами на кузові. Салон теж повністю повторює кросовер з ДВЗ. У його оснащення увійшла мультимедійна система з 8-дюймовим екраном, цифрова приладова панель, двозонний клімат-контроль, адаптивний круїз-контроль і набір систем допомоги водієві. Вартість новинки стартує від 36 000 євро.