X

Стало відомо, чим насправді є нова «Славута»

Журналисты «Автоцентра» провели расследование и выяснили, на базе какой модели сделана ZAZ Slavuta Nova, которая дебютирует 28 мая на «Столичном автошоу».

Як стало відомо «Автоцентру», на «Столичному автошоу» 28-29 травня у Києві дебютує потенційно нова модель Запорізького автозаводу – ЗАЗ Slavuta Nova. Поки що про неї немає ніякої офіційної інформації, але вже є шпигунські знімки новинки.

Зрозуміло, що створити зовсім новий автомобіль «з нуля» у ЗАЗу немає можливості. Розробка нової моделі коштує сотні мільйонів доларів, та й конструкторський потенціал заводу в Запоріжжі давно розтрачений. Тому нікого не дивує той факт, що новий автомобіль створено на базі однієї з моделей компаній-партнерів ЗАЗу. Сьогодні у вітчизняного автовиробника виробничих партнерів два – американський концерн General Motors і китайська компанія Chery. За ліцензією першої на ЗАЗі складають Lanos (раніше – Daewoo Lanos) і Vida (екс-Chevrolet Aveo). За ліцензією другої – ZAZ Forza.

Стилістика моделі, показаної на «Столичному автошоу», явно ближче до Chery, причому не нової генерації Arrizo, а попереднього модельного ряду. Журналісти «Автоцентру», які бували на всіх світових автошоу, без проблем визначили модель-донор.

Ним виявився автомобіль Chery Riich G2, упевнений «Автоцентр».

Цей хетчбек дебютував на автосалоні в Пекіні в 2012 році, і його почали продавати там з середини зазначеного року. Автомобіль укомплектований двигунами об’ємом 1,5 і 1,6 л, але на шпигунських знімках нової «Славути» видно шильдик 1,6 л. Коробка передач – механічна.

Розміри автомобіля відповідають верхньому В-класу: довжина – 3995 мм, ширина – 1788 мм, висота – 1555 мм, колісна база – 2500 мм, повідомляє «Автоцентр».

Стосовно назви, то ЗАЗ вирішив відродити популярний бренд «Славута», що давно відомий українцям і має непоганий імідж. Адже «Славута» ЗАЗ-1103 – це практичний автомобіль з кузовом ліфтбек, який складали в Запоріжжі з 1999 до 2011 року. Загалом за час виробництва автомобіля було складено близько 140 тисяч «Славут», з яких близько 10 тисяч поїхали за кордон.

Інші подробиці про нову ЗАЗ «Славута» читайте на порталі «Автоцентр» у суботу 28 травня.

Сенсація! ЗАЗ воскрешає «Славуту»

З’явилися шпигунські знімки нової ЗАЗ Славута