X

Стало відомо, яким буде новий Citroen C4 в 2018 році

Автомобиль может получить множество решений от уже существующих Citroen C4 Picasso, а также C3 и C4 Cactus.

Британське видання AutoExpress розмістило комп’ютерні макети автомобіля, який може стати спадкоємцем нинішнього Citroen C4.

Після того, як глава компанії Citroen Лінда Джексон пообіцяла створювати під цим брендом тільки автомобілі з авангардним дизайном, стало зрозуміло, що досить консервативний вид моделі С4 піде в минуле після появи моделі нової генерації.

Найімовірніше він успадкує кілька стилістичних елементів від C4 Cactus і нещодавно випущеного в світ C3.

Дизайнери AutoExpress вважають, що сімейство С4 отримає передню частину з ультратонкими денними ходовими вогнями і акуратно інтегрованими фарами під ними.

Найімовірніше, французи не відмовляться і від свого ноу-хау, яке вони випробували вже на двох своїх моделях – накладок Airbump уздовж кузова. Як і у разі С3, ці бампери будуть тоншими, ніж в C4 Cactus.

Загальний стиль C4 буде наближений у бік кросоверів. Хоча Citroen залишить місце для маневру і створення позашляховика C4 Aircross SUV.

Нині C4 використовує стару платформу PF2 концерну PSA. Немає сумнівів, що модель 2018 року вже буде складено на новій агрегатній базі EMP2, яка вже є базою для Peugeot 308. А такі моделі почнуть виробляти на дешевшій платформі CMP, яку розробляють спільно з китайською компанією Dongfeng.

Нова платформа дасть змогу застосувати на С4 сучасніші двигуни, а також зменшити вагу. Новинка може бути на 150 кг легшою за попередника. При цьому конструктори обіцяють поліпшити звукоізоляцію.

На платформі EMP2 також можливо створити версію гібрида, що може підзаряджатися. Але британці вважають, що французи не цього не робитимуть на моделі С4. Замість цього компанія зосередиться на більш ефективних бензинових двигунах PureTech, а також новому 1,5-літровому дизелі BlueHDi.