X

Стартував продаж молодшого брата Toyota RAV4

Компактный кроссовер Toyota Raize ожидаемо оказался самым доступным в линейке SUV японской марки

У лінійці кросоверів Toyota з’явився новий гравець – компактний паркетник Raize. Офіційна презентація новинки відбулася сьогодні в Токіо, і модель одразу вирушила у продаж на домашньому ринку.

Зовнішність Toyota Raize було розсекречено заздалегідь, але зараз автомобіль можна роздивитися детальніше, а також побачити, який вигляд мають  версії від придворних тюнінг-ательє Modellista і TRD.

Найкомпактніший кросовер Тойоти (3995х1695х1620мм) наділили 369-літровим багажником і дорожнім просвітом у 185 мм. У топ-версіях салон Toyota Raize хизується великим «планшетом» медіацентру, цифровою панеллю приладів і стильним малюнком оздоблення. У «базі» замість екрану по центру передньої панелі «красується» заглушка.

Лінійка двигунів поки що складається з одного турбомотора 1,0, який видає 98 к.с. і 140 Нм. У парі з двигуном працює безальтернативний варіатор, хоча незабаром може з’явитися і версія з «механікою». Привід – передній або повний.

Читайте також:
Нова Toyota Land Cruiser 300 стане гібридом і отримає автопілот

Ціни на Toyota Raize стартують з 1 679 000 єн (приблизно $15 500).  Новинку вироблятимуть на заводі Daihatsu, де також складатимуть і його побратима – Daihatsu Rocky.