X

Старий Toyota Land Cruiser 70 Series дивує величезним попитом

Очередь за культовым внедорожником из 1980-х годов растянулась на два с половиной года

Toyota Land Cruiser 70 Series вийшов на ринок в 1984 році і, як і раніше, залишається однією з найпопулярніших моделей. Покупці готові чекати свої автомобілі роками. В Австралії черга за позашляховиком розтягнулася на два з половиною роки. Тоді як списки очікування більшості нових моделей становлять від 3 до 14 місяців.

Коментувати конкретні терміни прибуття певних моделей в Toyota Australia відмовилися, пославшись на “глобальні проблеми з поставками”. При цьому в підрозділі наголосили, що роблять все можливе, щоб забезпечити максимальну можливу кількість автомобілів для місцевих клієнтів. Очікується, що ситуація зміниться наступного року.

До кінця 2022 року майже 40-річному позашляховику належить пережити чергове оновлення. До цього моменту в Австралії набудуть чинності нові вимоги до безпеки автомобіля. Актуальна версія комплектується електричними склопідйомниками, кліматичною системою, мультимедійним комплексом з 6,1-дюймовим сенсорним дисплеєм, навігацією, а також низкою сучасних електронних асистентів.



В Австралії Toyota Land Cruiser 70 Series пропонують з безальтернативним турбованим дизельним V8 4,5 L (205 к.с., 450 Нм). Коробка передач — п’ятиступенева механічна. Привод — повний. За доплату позашляховик укомплектують блокуванням диференціалів.

Читайте також:
Toyota, Lexus, Nissan і Hyundai планують відновити роботу в Росії