X

Subaru Forester змінив покоління та обзавівся гібридною версією

В продаже кроссовер нового поколения появится до конца весны

Японський компактний кросовер Subaru Forester вкотре змінив покоління. Прем’єра моделі шостої генерації відбулася у листопаді минулого року на автосалоні у Лос-Анджелесі. Поки представили лише американську версію новинки. У США «живі» продажі стартують до кінця весни.

Порівняно з попередником «шостий» Subaru Forester подорожчав на 2600 доларів. Саме це стало причиною різкого інтересу до моделі попереднього покоління. За даними американського підрозділу виробника, у березні попит на модель зріс удвічі. Протягом місяця продано 21 045 кросоверів.

Новий Forester зберіг платформу SGP (Subaru Global Platform), але її доопрацювали. Жорсткість кузова на кручення збільшена на 10%. Також посилено кріплення підвіски, переналаштовано кермовий механізм та покращено шумоізоляцію. Зі зміною поколінь «американський» Forester додав 15 мм і сягає 4656 мм. Колісна база і дорожній просвіт не змінилися — 2670 та 221 мм відповідно.

В екстер’єрі з нового лише оптика. Передня двоярусна з ДХО та поворотниками у верхній частині та фарами у нижній. Задні ліхтарі відрізняються складною начинкою. У версії Sport — бронзовий декор. Головна обновка салону — вертикальний планшет мультимедійної системи, але базовій версії він не дістався.

Під капотом — модернізований опозитний «атмосферник» робочим об’ємом 2,5 літри. Віддача агрегату — 183 к.с. та 241 Нм крутного моменту. У моделі попереднього покоління двигун видавав 185 к.с. та 239 Нм. Мотор поєднується із клиноцепним варіатором Lineatronic. Привід — стандартний повний.

На ринку новий Forester доступний в п’яти комплектаціях: Base, Premium, Sport, Limited і Touring. «Позашляхової» версії Wilderness модель шостого покоління не має. Але на американському ринку «суворий» кросовер п’ятого покоління продовжуватиме продавати паралельно з шостою генерацією.

Базова версія з конвеєра укомплектована світлодіодними фарами, рейлінгами на даху та 17-дюймовими колісними дисками. У салоні — аналогові прилади з екраном діагоналлю 4,2 дюйми, двозонний клімат-контроль і два 7,0-дюймові дисплеї на центральній консолі. Також заявлено комплекс EyeSight нового покоління з покращеними адаптивним круїз-контролем, автогальмуванням та утриманням у смузі руху.

У версії Premium цей список доповнений світлодіодними протитуманками, панорамним люком, підігрівом передніх сидінь, бездротовою зарядкою для смартфона та позашляховою системою X-Mode. Екран мультимедійної системи збільшено до 11,6 дюйми.

Читайте також:
Subaru уклала «моторний» союз з Aisin

Новий Subaru Forester Sport отримав 19-дюймові колісні диски, переналаштовану підвіску та розширені комплекти EyeSight та X-Mode.Версія Limited — підігрів кермового колеса, 18-дюймові диски та систему безконтактного відкриття багажника. Топовий Forester Touring ще багатший. У його арсеналі вентиляція передніх та підігрів задніх сидінь, аудіосистема Harman Kardon, камери кругового огляду на диски діаметром 19 дюймів.

У США Subaru Forester шостого покоління оцінили від 29 695 до 39 995 доларів. Його попередник коштує 27 095 – 37 395 доларів. Пізніше американцям обіцяють гібридний Subaru Forester. Інформації про нього поки немає.