X

Subaru Rex повернувся на ринок через 30 років і тепер це кросовер

В Японии «четвертый» Rex стоит от 12 900 долларов

Subaru повернула на ринок торгову марку Rex. Вперше це ім’я з’явилося у модельній лінійці компанії у 1972 році. Це був кей-кар із рядним двигуном, який випускався до 1992 року. У першому поколінні Rex мав задньомоторне компонування. У другому та третьому двигун перемістився вперед і клієнти отримали можливість вибирати з переднього чи повного приводу.

Через 30 років компанія виводить на ринок Subaru Rex четвертого покоління. Тепер це кросовер ідентичний Daihatsu Rocky та Toyota Raize, які випускаються в Японії з 2019 року. Зокрема, від Daihatsu Rocky новий Rex відрізняється лише емблемами та шильдиками.

В основі моделі лежить модульна платформа DNGA, яка використовується для компактних моделей Toyota Motor. Габаритна довжина кросовера — 3995 мм, розмір дорожнього просвіту — 185 мм. Колісні диски — 16 або 17 дюймів на вибір. Салон розрахований на п’ятьох людей. Об’єм багажного відділення — 369 літрів.

На відміну від своїх побратимів, доступних з гібридною силовою установкою та повним приводом, Subaru Rex запропонований лише з 1,2-літровим трициліндровим «атмосферником». Віддача агрегату — 87 к.с. та 113 Нм крутного моменту. Працює він у зв’язці з варіатором та переднім приводом. Комплектацій лише дві й вони з фіксованим рівнем оснащення.

У Японії прийом замовлень на відроджений Subaru Rex вже оголошено. Мінімальний цінник кросовера — 12 900 доларів. Для порівняння, аналогічний Toyota Raize коштує від 12 200 доларів, Daihatsu Rocky — від 11 900 доларів.

Читайте також:
Toyota розкрила подробиці про новий Land Cruiser Prado 2023