X

Subaru вперше показала кросовер, розроблений спільно з Toyota

Долгожданная электрическая модель выйдет на рынок в 2022 году

У лінійці японського виробника незабаром з’явиться новий електричний кросовер під назвою Subaru Solterra. Офіційний дебют моделі відбудеться 11 травня, а зараз компанія показала електрокар на перших тизерах.

Електрокросовер розроблений спільно з Тойота. Мабуть, найближчий родич – нова Toyota bZ4X. В основу лягла модульна платформа e-Subaru Global Platform (Тойота її називає e-TNGA). Авто отримає кілька модифікацій — з одно- і двомоторною силовою установкою. Також кросоверу Субару Солтера обіцяний передній, задній і повний привід.

Судячи з опублікованих знімків, новий кросовер Subaru Solterra отримає високий дорожній просвіт і великі колеса, що свідчить про його позашляхові характеристики. Також можна відзначити вузькі світлодіодні фари, широку лінію скління і фактурний капот. Незважаючи на те, що зображення затемнене, електромобіль Субару має вигляд моделі, повністю готової до серійного виробництва.

Читайте також:
Самая крутая Subaru в истории: уникальный автомобиль выставили на продажу

У продаж перший електричний кросовер марки вийде в 2022 році. Модель запропонують в Японії, Північній Америці, Європі та Китаї. Вартість поки що невідома.