X

Suzuki приєднається до розробників автомобілів, що літають

Сроки появления первого «крылатого» автомобиля марки пока не объявлены

Suzuki та японський стартап SkyDrive підписали угоду про співпрацю в галузі розробки та масового виробництва автомобілів, що літають. Також партнери займуться просуванням аеротаксі на світовий ринок із початковим акцентом на Індію.

Виробництво автомобілів, що літають може стати четвертим напрямком діяльності компанії, після мотоциклів, автомобілів та підвісних моторів. Відомо, що партнери займуться розробкою двомісного електричного автомобіля, що літає з автопілотом та вертикальним зльотом та посадкою (eVTOL).

У SkyDrive такий досвід вже є. Стартап було створено у червні 2018 року з місією «очолити революцію у сфері мобільності». Це єдина компанія в Японії, яка вдало провела пілотовані випробувальні польоти і зараз бере участь у розробці системи майбутньої повітряної мобільності як члена державно-приватної ради Японії з розвитку повітряної мобільності. Вантажні дрони компанії вже використовуються на робочих майданчиках країни. Корисне навантаження таких літальних апаратів – 30 кг. Здебільшого вони доставляють вантажі до гірських районів країни.

Читайте також:
Майбутнє настало: літаючий автомобіль AirCar отримав дозвіл на польоти

У 2025 році стартап планує запустити службу аеротаксі в районі затоки Осака, зокрема для обслуговування Всесвітньої виставки технічних та технологічних досягнень «Експо-2025».