X

Suzuki вивела на український ринок новий кросовер S-CROSS

Цены стартуют от 822 тысяч гривен

В Україні почалися продажі нового кросовера Suzuki S-CROSS. Перші екземпляри вже прибули до країни. Найближчим часом Autocentre.ua отримає автомобіль на тести та зможе поділитися своїми враженнями про модель. Поки що нам відомо таке.

Suzuki S-CROSS – наступник кросовера SX4 і частково запозичив його технічні рішення. Дизайн новинки розроблено у новому корпоративному стилі марки. Передню частину кузова прикрашає чорна безрамкова решітка радіатора з подвійною хромованою смугою та логотипом марки по центру. Під нею — масивний бампер із горизонтальними ламелями та сріблястою декоративною вставкою.

Виразні «гострі» передні LED фари оснащені високоефективними світлодіодами. Доповнюють агресивний образ накладки на колісних арках, рейлінги на даху та спойлер над багажними дверима. Ще одна «фішка» — розсувний панорамний люк. Загальна довжина скляних панелей складає 1000 мм. У відкритому стані довжина отвору — 560 мм.

За пропорціями кузова та загальним стилем модель остаточно відійшла від ноток мінівена, які простежувалися у попередніх поколінь. Новий S-CROSS виглядає органічно серед своїх конкурентів. Саме час згадати про розміри та позиціонування машини.

Габаритна довжина кросовера — 4300 мм, ширина — 1785 мм, висота — 1580 мм. Розмір колісної бази — 2600 мм. Мінімальний дорожній просвіт — 180 мм. Радіус розвороту — 5,4 метра. Діаметр колісних дисків — 16 або 17 дюймів. Це сегмент, який свого часу створили Nissan Qashqai, Hyundai Tucson та Kia Sportage. Та за роки еволюції вони істотно додали в розмірах. І зараз в цьому сегменті грають такі моделі як Hyundai Kona, Nissan Juke та KIA Niro.

У кузовній палітрі моделі S-CROSS сім кольорів: темно-сірий металік, білий перламутровий, червоний перламутровий, темно-синій з перламутром, темний теракотовий, сріблястий металік, чорний перламутровий металік та білий.

У салоні Suzuki S-CROSS комфортно розмістяться п’ять дорослих людей. Передні крісла не обмежують зручність задніх пасажирів. Задній диван із регульованим кутом нахилу спинки. У салоні передбачено багато ніш для зберігання особистих речей. Також у розпорядженні пасажирів заднє багажне відділення об’ємом 430 літрів.

У стандартному оснащенні кросовера нова мультимедійна система із 9,0-дюймовим тачскріном. Також кросовер оснащений комплексом сучасних систем активної безпеки та допомоги водію, включаючи систему кругового огляду та передні й задні датчики паркування.

На українському ринку Suzuki S-CROSS доступний у двох комплектаціях: GL та GLX зі стартовим цінником 822 000 та 999 000 грн відповідно. Обидві укомплектовані турбованим бензиновим двигуном 1,4 boosterjet із безпосереднім упорскуванням палива, який відповідає Euro 5. Максимальна потужність двигуна — 140 к.с. (при 5500 об/хв.). Максимальний крутний момент — 220 Нм (у діапазоні 1500 – 4000 об/хв.).

 

У версії GL двигун поєднується із шестиступінчастою механічною або автоматичною коробкою передач. У модифікації GLX — лише із шестиступінчастим «автоматом». Привід у обох випадках передній або повний (фірмова система ALLGRIP SELECT). У їздової електроніки чотири робочі режими: Auto, Sport, Snow та Lock (автоматично активується на швидкості понад 60 км/год). Від 0 до 100 км/год передньопривідний S-CROSS прискорюється за 9,5 секунд, повнопривідний — за 10,2 секунд. Максимальна швидкість складає 200 км/год. Комбінована витрата палива — від 5,8 до 6,2 літра залежно від трансмісії.

Читайте також:
Новий електрокар Mercedes за 2,8 млн гривень помічено у Києві (фото)