X

Сталося — крилатий автомобіль AirCar здійснив перший політ (відео)

Автомобиль-трансформер AirCar можно превратить из наземного транспортного средства в летающее всего за минуту

Людство завжди прагне осягнути щось нове, незвідане. Це не тільки цікаво, а й прибутково. Якщо більшість світових автовиробників зосереджені на розробці повністю автономних машин, то деякі компанії пішли іншим шляхом. Вони зайнялися розробкою літаючих автомобілів, які чомусь дуже потрібні цьому світу.

За останні кілька років було представлено безліч прототипів, багато з яких навряд чи піднімуться в повітря. Причини різні — від відсутності належних знань у цій галузі до дорожнечі проектів і складності ліцензування. Однак компанії Klein Vision зі Словаччини все ж вдалося вийти на фінішну пряму зі своїм крилатим автомобілем, який отримав назву AirCar.

Цю літаючу машину розробив інженер Стефан Кляйн. Зовні транспортний засіб нагадує гіперкар, в якому можуть розміститися до чотирьох осіб. Із наземного транспорту в літаючий об’єкт AirCar перетворюється натисканням кнопки, водієві навіть не потрібно залишати кабіну. Щоб піднятися в повітря, «з’їжджає» на 60 см назад хвостова частина і висуваються сховані в кузові крила. У рух машину-трансформер приводить двигун, розташований у задній частині — він і запускає гвинти AirCar.

За словами розробників, перехід від дорожньої конфігурації в льотну займає менше хвилини. Усі трансформації, а також перший повноцінний тестовий політ, було записано на відео. Літаючий автомобіль AirCar пробув у повітрі близько години і благополучно приземлився у вихідній точці. Так що поява машин-літаків уже не за горами. От хіба що їхня вартість, ймовірно, обчислюватиметься семизначними цифрами.

Читайте також:
Летающий автомобиль получил первое разрешение на передвижение по дорогам