X

Таким буде найменший Jeep — шпигунські фото кросовера

Сроки выхода модели на рынок пока не объявлены

Про те, що альянс Stellantis готує компактний електричний кросовер Jeep, стало відомо навесні цього року. Перший серійний електромобіль марки анонсували під час презентації стратегії Dare Forward 2030. Саме йому відведена ключова роль у розвитку бренду на найближчі десять років.

З моменту анонсу жодних офіційних даних про електромобіль відомо не було. Але завдяки фотошпигунам з’ясувалося, що розробка моделі триває. Ба більше, з’явилася можливість побачити яким буде перший серійний електрокроссовер Jeep.

Відомо, що в основу моделі ляже архітектура STLA Small, яка до злиття PSA Group і Fiat Chrysler Automobiles іменувалася CMP. Надалі ця платформа дістанеться новим компактним моделям Peugeot, Citroen і Opel. Наразі вона вже використовується в електрокросоверах Peugeot e-2008 і Opel Mokka-е. Імовірно, новий кросовер Jeep розділить з ними єдиний електромотор на 136 к.с. і батарею ємністю 50 кіловат-годин. Не виключена і поява паливних версій моделі.

У кросоверній лінійці марки безіменний електромобіль займе щабель нижче Renegade. Його габаритна довжина становитиме 4,1-4,15 метра. Таким чином він буде менший за “старшого брата”. Габаритна довжина Jeep Renegade — 4255 мм при колісній базі 2570 мм. В його основі лежить платформа Small Wide 4×4.

Читайте також:
Ford Bronco і Jeep Wrangler зійшлися в дрегу

За попередніми даними, серійне виробництво першого електрокросовера Jeep налагодять на заводі в польському місті Тихи. Перші товарні зразки новинки очікуються до кінця 2022 року.