X

Такого більше не буде: Acura почала складання прощальної версії флагманського спорткара

Тираж ограничат 350 единицами Acura NSX Type S

Honda заявила про початок складання прощальної версії флагманського спорткара NSX у виконанні Type S, який дебютував у серпні 2021 року на тижні автомобільної моди в Монтереї, Каліфорнія. Перші два спорткари лімітованої версії були зібрані 21 січня в місті Мерісвілл, штат Огайо. Обидва автомобілі пофарбовані в фірмовий матовий відтінок Gotham Gray.

Загалом мають намір випустити 350 екземплярів Acura NSX Type S. Водночас більшу частину, а це 300 одиниць продадуть  у США, ще 30 в Японії та інші 20 розраховані на покупців решти світу. Водночас дістати дорогий екземпляр точно не вийде, оскільки всі вони були продані під час старту приймання попередніх замовлень.

Купе оснащене гібридною силовою установкою, що складається з 3,5-літрового V6 з подвійним турбонаддувом і трьох електродвигунів. Два з них встановлені на передній осі. Ще один розташований між ДВЗ і шестиступеневою роботизованою коробкою передач. Сумарна віддача силової установки — 608 к. с. Привод — повний, завдяки чому тепер можна більш точно керувати вектором тяги. Це в свою чергу допомагає простіше проходити повороти.

Вартість спецверсії вже відома. У США за новинку просять 169 500 доларів. За деякими даними, наступника у Acura NSX другого покоління не буде.

Читайте також:
Это уже слишком: 20-летнюю Honda Prelude оценили в 50 000 долларов