X

Tata готує молодіжний електрокросовер за 12 500 доларів

Старт серийного производства Tata Punch EV ожидается в июне 2023 года

Майбутня виставка Auto Expo 2023 в Індії стане місцем прем’єри нового електричного кросовера Tata Motors — Punch EV. Побачити та оцінити новинку для молодіжної аудиторії відвідувачі шоу зможуть з 13 по 18 січня.

Tata Punch EV — це електрична версія однойменної паливної моделі та четвертий електромобіль марки після Tiago, Tigor та Nexon. Від базової версії він відрізняється дизайном бамперів, кольоровими акцентами на кузові та новими колісними дисками.

Punch EV стане першою моделлю, побудованою на платформі Tata Sigma. По суті, це модифікована версія архітектури ALFA, початково розробленої з урахуванням електрифікації. На ALFA базуються хетчбек Altroz та паливний Punch.

Завдяки використанню платформи Sigma новий кросовер зможе запропонувати просторіший салон з рівною підлогою, під яким встановлений великий акумуляторний блок. Очікується, що автомобілі на новій архітектурі будуть легшими та енергоефективнішими, ніж електричні версії паливних моделей.

За деякими даними, силову установку Punch EV розділить із вже існуючими електромобілями Tata. Вона складається із синхронного двигуна з постійними магнітами, який приводить передню вісь, та аккумуляторного блока. Очікується, що, як і Tiago, Tigor та Nexon, новий кросовер запропонують з кількома варіантами батареї. Також не виключена поява версії на зрідженому газі.

Серійне виробництво Tata Punch EV розпочнеться у червні цього року. Точну дату старту продажів, ймовірно, оголосять під час офіційної прем’єри на Auto Expo. Попередньо, цінник Punch EV складе 12 500 доларів, на 1500 доларів дорожче за паливну версію.

Читайте також:
Гібридний кросовер Toyota Corolla виходить на ринок України

Також шоу в Індії стане місцем дебютного показу двох електричних концептів марки — Curvv та Avinya. Перший базується на платформі Nexon EV Gen 2 , а другий — на електричній скейтборд-платформі. Як і Sigma, обидві архітектури Tata Motors використовуватиме для електромобілів до 2030 року.