X

Технологія 5G допоможе попередити про ями на дорогах і знайти вільне паркомісце

Сьогодні в графстві Вест-Мідлендс створено перший у Великій Британії майданчик для випробування технології 5G на автотранспорті. Організована в рамках програми West Midlands 5g Limited за сприяння Департаменту цифрових технологій (DCMS) вона покликана підвищити безпеку і комфорт учасників дорожнього руху. На це планується виділити близько 20 млн фунтів-стерлінгів.

Переможцем конкурсу на кращі рішення в цій області стала молода компанія Vortex, яка займає лідерське положення на ринку технологій Smart City (“розумного міста”). Вона запропонувала встановити на громадський транспорт лідарні датчики, які передаватимуть дані через мережу 5G про дорожній трафік у реальному часі. Це аналіз інтенсивності дорожнього руху на тих чи інших ділянках, інформація про велосипедистів, сканування дорожнього покриття на наявність дефектів, а також пошук вільних паркомісць.

За допомогою передового ПЗ все це дасть змогу створити 3D-карти, які допоможуть підвищити пропускну здатність на різних ділянках, зменшити ризик ДТП, а дорожнім службам оперативно взятися за справу. Ба быльше, спеціальна програма Passenger Manager на основі штучного інтелекту зможе в онлайн-режимі обробляти відгуки пасажирів, що дасть змогу операторам створити базу даних за категоріями проблем і прискорить їх вирішення. Особливе місце приділено підвищенню якості обслуговування людей з порушенням зору.

Читайте також:
В Стокгольме испытали микроавтобус с искусственным интеллектом (видео)