X

Тепер Skoda розроблятиме найдешевші моделі Volkswagen

Чехи будут отвечать за все новые автомобили на платформе MQB-A0

Керівництво Volkswagen Group ухвалило важливе рішення. Відтепер за розробку всіх нових бюджетних моделей концерну відповідає Skoda Auto. Їх основою стане платформа MQB-A0, яка послужить базою для бюджетників.

Платформа відома як шасі для бюджетних автомобілів з ДВЗ без можливості використання гібридних силових установок. Цільовими ринками таких моделей називають Індію, Африку, Латинську Америку і Південно-Східну Азію. У концерні розраховують за рахунок недорогих моделей збільшити обсяги продажу. До 2030 року вони сумарно додадуть 58 відсотків.

На базі MQB-A0 побудовані субкомпактні кросовери Skoda Kushaq і Volkswagen Taigun для індійського ринку. Також на цій платформі базується новий седан Skoda Slavia, офіційна прем’єра якого очікується наприкінці 2021 року. На конвеєр новинку планують поставити в 2022 році.

Skoda Kushaq

Довіривши чехам просування цього напрямку, німецький концерн сприяв розширенню науково-технічного підрозділу Skoda Auto. Це суперечить інформації, що в світлі переходу на електромобілі компанії доведеться скорочувати штат.

Читайте також:
Нова Skoda Superb 2023 вже на дорогах — з'явилися перші фото