X

Tesla Cybertruck подолав божевільну позначку попереднього замовлення

Количество бронирований достигло 1,5 миллионов

Tesla Cybertruck — одна з найочікуваніших моделей американської марки. Серійне виробництво пікапа у стилі кіберпанк планували розпочати наприкінці 2021 року. Потім старт виробництва декілька разів відкладали. За останніми даними, на конвеєр пікап поставлять у середині 2023 року.

За три роки, починаючи з 23 жовтня 2019 року (цього дня відбулася офіційна презентація Tesla Cybertruck), кількість бронювань на пікап досягла 1,5 млн одиниць. Зі слів голови компанії Ілона Маска, вже в перший тиждень після презентації компанія зібрала понад 250 000 попередніх замовлень на Cybertruck. Навіть під час пандемії Covid-19 Tesla отримувала сотні замовлень на тиждень. До 2021 року їхня чисельність перевищила 1 мільйон. Для оформлення бронювання кожен з потенційних покупців вніс депозит у розмірі 100 доларів.

Наскільки швидко Tesla вдасться виконати таку кількість замовлень, залишається питанням. У будь-якому випадку фактична швидкість виробництва не позначиться на попиті. Не виключено, що Cybertruck стане більш затребуваним, ніж Model Y. Але головною умовою успіху стане збереження характеристик, заявлених під час презентації. Щодо вартості, то за три роки за рахунок інфляції пікап подорожчає на 10-20%. Очікується, що ціновий діапазон Cybertruck буде ближчим до 50 000–90 000 доларів. Першим на ринок Tesla традиційно виведе топові модифікації.

Читайте також:
Щоб загасити Tesla Model S, знадобилося 45 000 літрів води