X

Tesla показала серійний Cybertruck та назвала ціни (відео)

Через чотири роки після презентації концепту електричного пікапа Tesla Cybertruck компанія показала його серійну версію та заявила про старт постачання клієнтам. Ось тільки якщо модель була цілком доступною (у листопаді 2019 року була заявлена ​​стартова ціна в 40 тисяч доларів), то тепер він подорожчав у 1,5 рази.

Так, одномоторний Cybertruck оцінили в 60 990 доларів, а двомоторний повнопривідний з віддачею 600 к.с. і запасом ходу 500 км – $ 79 990. За тримоторний пікап, який видає 745 к.с. потужності і може проїхати на одному заряді 515 км, оцінили в 99 990 доларів. Час розгону з місця до 100 км/год становить 2,6 секунди. Також для топового варіанта Tesla пропонує додаткову батарею. Вона встановлюється у багажний відсік та забезпечує додаткові 200 км пробігу. Також є функція зворотного заряджання.

Але нюанс полягає не тільки у вартості моделі, на яку компанія зібрала майже 2 млн передзамовлень, а й у постачаннях. Електричні пікапи передали десятьом співробітникам Tesla. Решті доведеться почекати. Проте скільки саме у компанії не говорять. У вільний продаж електрокари взагалі надійдуть лише 2025 року.

«Я вважаю, що це наш найкращий продукт, я вважаю, що це найунікальніша річ на дорозі, і, нарешті, майбутнє виглядатиме як майбутнє», – сказав під час презентації генеральний директор Tesla Ілон Маск.

Читайте також:
Tesla Model Y обійшов Jeep Wrangler під час підйому на піщаний пагорб (відео)