X

Tesla наблизила запас ходу електромобілів до 600 км

Компания Tesla постоянно напоминает нам о своем движении к совершенству. Это в том числе касается доработки ее электромобилей

Tesla — невелика компанія з обмеженими ресурсами. До того ж, за стандартами світового автопрому цей бренд дуже молодий. Як наслідок, Тесла поки що не має коштів і  можливостей, як у великих концернів. Це допомогло б компанії регулярно оновлювати модельний ряд і створювати інші електромобілі. Замість цього доводиться проводити проміжні модернізації, які Tesla виконує на найвищому рівні.

Наприклад, Model S і кросовер Mosel X тепер мають синхронні електромотори з постійними магнітами, спочатку розробленими спеціально для Tesla Model 3.

Така силова установка ефективніша від колишньої — це стосується як витрачання енергії, так і її накопичення завдяки системі рекуперативного гальмування.

Загалом у компанії говорять, що запас ходу зріс приблизно на 10%. Згідно з Агентством з довкілля охорони США (ЕРА), запас ходу в найбільш далекобійній версії Long Range для Tesla Model S тепер становить понад 590 км, а для Model X — 520 км.

Дуже серйозні цифри, які суперникам ще належить наздогнати. Фахівці ЕРА відомі своєю відповідальністю і максимально наближеною до реальних умов експлуатації методикою вимірювань, тому дані вважаємо авторитетними.

Крім того, до модельного ряду повернулися найдешевші версії Standard Range. Така Model S ($ 78 000) здатна подолати понад 450 км, а Tesla Model X — 400 км. У компанії не розкривають даних про ємність батарей цих модифікацій.

За різними повідомленнями вона становить від 75 до 85 кВт-год, тоді як моделі Long Range оснащуються тією ж 100-кіловатною батареєю, що й до оновлення. Отже, збільшена дальність ходу пов’язана з ефективнішою роботою нової трансмісії і, мабуть, деякими програмними налаштуваннями.

Також у Tesla говорять про швидку зарядку, час якої тепер скоротився на 50%, і покращувану адаптивну пневматичну підвіску.