X

Tesla злить фанатів — мільйони можуть залишитися без довгоочікуваної машини

Пикап Tesla Cybertruck придется подождать минимум до 2022 года

Електропікап Tesla Cybertruck викликав справжній фурор під час презентації. Бажання придбати його висловили близько 1,25 мільйона покупців. Всі вони оформили попереднє замовлення, внісши депозит у розмірі 100 доларів. Однак через перенесення старту виробництва кількість потенційних власників епатажного електромобіля Тесла може сильно порідшати.

Основною причиною називають складності в конструкції кузова. Через це на розробку знадобилося більше часу, ніж планувалося спочатку. Наразі це найбільш серйозне перенесення старту виробництва Tesla Cybertruck, однак, як підказує практика конкретного автовиробника, далеко не останній.

За попередніми даними, найбільший інтерес покупці проявили до двомоторної версії електричного пікапа. Такий автомобіль вибрали більше половини людей, які оформили попереднє замовлення. Якщо компанія впорається із запитами покупців і виконає всі наявні на сьогодні попередні замовлення, то прибуток Тесла становитиме 79 млрд доларів.

Зараз Tesla активно розвиває виробництво в Берліні і Техасі, будуючи нові заводи. Важливу роль відіграють Гігафабрики, що вже існують. На підприємствах планують збільшити потужності, що дасть змогу наростити виробництво Model Y. Складання Cybertruck розпочнеться тільки після того, як виконають усі замовлення на електрокросовер, тобто наприкінці 2021 або на початку 2022 року. Як довго доведеться чекати своїх автомобілів усім, хто оформив передзамовлення, звісно, не повідомляється.

Читайте також:
Tesla попросить чужі батареї для нового бюджетника Model 2