X

Toyota анонсувала європейську прем’єру нового Land Cruiser Prado

Презентация внедорожника следующего поколения состоится одновременно на трех ключевых рынках: в США, Европе и Японии

Європейський підрозділ Toyota опублікував тизер, який віщує появу нового Land Cruiser. Дещо раніше ідентичний тизер опублікували в США, анонсувавши повернення позашляховика на північноамериканський ринок.

Точну дату прем’єри Land Cruiser Prado нового покоління поки не оголошено. Імовірно, це відбудеться найближчими тижнями або місяцями. Не виключено, що прем’єру проведуть одночасного у США, Європі та Японії.

Toyota Land Cruiser Prado актуальної четвертої генерації вийшов на ринок ще 2009 року. За ці роки він зазнав кількох незначних оновлень й потребує серйозної переробки. Новий Prado має стати еквівалентом представленого кілька днів тому Lexus GX 2024 року. Цікаво, що у Toyota є набагато старший за Prado позашляховик — Land Cruiser J70. У 2024 році він відсвяткує своє 40-річчя.

Окрім нового Land Cruiser Prado цього року очікується прем’єра кардинально нового позашляховика Century. Він буде більший та потужніший за Land Cruiser 300 і зможе конкурувати з Rolls-Royce Cullinan. За попередніми даними, Century призначений для внутрішнього ринку і коштує приблизно втричі дорожче за Land Cruiser.

Читайте також:
Подивіться на неймовірну Toyota Corolla з 740-сильним двигуном (відео)

Пізніше до них приєднається зовсім новий мінівен Alphard. Ще три новинки — Lexus LBX, TX і GX — Toyota Motor показала протягом попередніх п’яти місяців. То ж 2023 рік видався для японського концерну досить продуктивним.