X

Toyota Aygo X не зміг розминутися з «лосем»

Новый компактный кроссовер провалил тест на управляемость

Журналісти видання km77 опублікували результати чергового «лосиного тесту». Цього разу на випробування взяли новий компактний кросовер Toyota Aygo X, його результат виявився невтішним. Автомобілю так і не вдалося успішно пройти смугу перешкод на прохідних 77 км/год. Найкращий результат кросовера — 70 км/год.

Сенс випробування полягає в імітації зустрічі з твариною, звідси назва «лосиний тест». Автомобіль повинен на швидкості різко перебудуватися у сусідню смугу, а потім повернутися назад, не зачепивши жодного конуса.

На думку експертів причиною невдачі Toyota Aygo X стали шини Michelin e-Primacy. Вони розраховані насамперед орієнтовані економічність, а чи не на керованість. З іншими шинами кросовер міг би показати найкращий результат. Також автори тестів наголосили на недостатній поворотності. Кросовер відмінно уникає перешкод, але йому складно безпечно повернутися у свою смугу після завершення маневру.

Toyota Aygo X — найкомпактніша модель у лінійці марки. Кросовер укомплектований 72-сильним трициліндровим атмосферним мотором та переднім приводом. Незважаючи на збільшений дорожній просвіт та «позашляховий» обвіс, він являється міською моделлю.

Читайте також:
Toyota представила прощальну версію олдскульного FJ Cruiser