X

Toyota більше не приймає замовлення на новий Land Cruiser 300

Дата возобновления приема предзаказов не уточняется

З 1 липня Toyota перестала приймати замовлення на рамні позашляховики Toyota Land Cruiser 300 і Lexus LX. Черга на окремі комплектації моделей вже розтягнулася на чотири роки вперед. А ситуація з електронними компонентами не сприяє нарощуванню виробництва. Коли потенційні клієнти зможуть зайти на сайт компанії і оформити заявку на бажаний позашляховик, не уточнюється. У компанії обіцяють повідомити про це окремо.

На всі світові ринки Toyota Land Cruiser 300 і Lexus LX поставляють із заводу в Аічі, Японія. Також виробництво нового “трьохсотого” планують налагодити в Китаї. Коли з’являться “Крузаки” китайської збірки в Toyota замовчують.

Прем’єра Toyota Land Cruiser 300 відбулася 9 червня 2021 року. Позашляховик нового покоління комплектується 3,5-літровим бензиновим або 3,3-літровими дизельним моторами V6 з подвійним турбонаддувом. Віддача бензинового агрегата становить 420 к.с. і 650 Нм крутильного моменту, доступних в діапазоні від 2000 до 3600 обертів за хвилину. Дизельного — 299 к.с. і 700 Нм при 1600-2600 обертах за хвилину.

Читайте також:
Toyota представила новый компактный кроссовер за $14 000

Ті самі агрегати доступні і для нового Lexus LX, який дебютував у жовтні того ж року в Дубаї. Крім моторів позашляховики ділять платформу (GA-F) і коробку передач — десятиступеневий “автомат”.