X

Toyota Celica повернеться у вигляді спортивного електромобіля

Официально это еще не подтверждено

Спорткар Toyota Celica випускався у 1970 – 2006 роках й прославився завдяки участі у чемпіонатах світу з ралі. За ці роки вийшло сім поколінь моделі. Два з них — п’яте та шосте — пропонувалися із системою повного приводу, яка дозволила значно підвищити ефективність автомобіля на трасі.

Як стало відомо, Toyota може відродити культовий спорткар у вигляді зарядженого електромобіля. Про це повідомив ресурс BestCarWeb з посиланням на нового главу Toyota Кодзі Сато та голову правління Акіо Тойода.

Останній торкнувся теми Celica у березні 2023 року на Shinshiro Rally, розповівши про свою пристрасть до цього автомобіля. Рефлексуючи на слова Тойода, Сато написав у соціальних мережах, що хоче відродити Toyota Celica. На його думку, це могло бути спортивне купе, яке зберегло риси легендарної «дводверки», але в сучасному оформленні.

Читайте також:
Оновлений Toyota Avalon вже у дилерів

Поки не відомо, чи буде електрична Toyota Celica доступна у стандартній модифікації, але спортивна GT-версія з’явиться обов’язково. Головне, щоб проєкт отримав схвалення.