X

Toyota готує бюджетний седан для конкуренції з Renault Logan

В качестве донора для дешевой модели выступит Suzuki Ciaz

Сегмент седанів наразі перебуває в занепаді. Багато компаній поступово виключають моделі цього типу зі своїх лінійок, замінюючи більш затребуваними кросоверами. Toyota не тільки не має наміру відмовлятися від випуску седанів, а, навпаки, – готує нову модель для суперництва з Renault Logan. У компанії розуміють, що в бюджетному секторі седани все ще дуже затребувані.

Автомобіль отримає назву Toyota Belta і буде побудований базі Suzuki Ciaz. Це ім’я вже використовувала японська компанія. Під ним випускали компактний седан у період з 2005 до 2012 року (Toyota Yaris), який продавали на домашньому ринку виробника. Новинка буде більшою і отримає сучасну зовнішність. Зокрема, в довжину седан досягає 4490 мм, а колісна база дорівнює 2650 мм.

Зовні автомобіль практично повністю повторюватиме модель Сузукі. Нова Тойота отримає вузьку решітку радіатора з хромованою окантовкою, бампер із широким повітрозабірником, підняті вгору фари і стильні виштамповки з боків. Toyota доповнить свій седан набором систем допомоги водієві і асистентів безпеки.

Читайте також:
Toyota RAV4 отримав альтернативу в особі нового кросовера bZ4X

У рух відроджену Belta приводитиме 1,5-літровий чотирициліндровий двигун потужністю 105 к.с., який працює в парі з п’ятиступеневою «механікою» або чотириступеневим «автоматом». Основним ринком збуту стануть Індія і Таїланд.