X

Toyota готує конкурента Rolls-Royce Cullinan та Bentley Bentayga

Суперлюксовый полноразмерный кроссовер оснастят гибридной силовой установкой

У лінійці Toyota очікується нова модель, здатна перетягнути на себе частину клієнтів Rolls-Royce Cullinan та Bentley Bentayga. Як повідомило видання Best Car з посиланням на власне джерело у компанії, у назві суперлюксового кросовера буде слово «Century». Цю назву Toyota використовує для седана представницького класу, який отримав своє ім’я на честь 100-річниці від дня народження засновника компанії Сакіті Тойода.

Подібність із седаном проглядається у незграбних формах кузова, дизайні хромованої решітки радіатора та ексклюзивних шльдиках із зображенням Фенікса. За попередніми даними, габаритна довжина кросовера досягне 5200 мм, ширина — 1950 мм, висота — 1750 мм, колісна база — 3000 мм. Для порівняння, Toyota Land Cruiser 300 з колісною базою 2850 мм досягає у довжину 4965 мм.

Чотиримісний салон укомплектують кріслами підвищеної комфортності. В оздобленні очікуються особливо вишукана шкіра та вставки з натурального дерева.

Силову установку новий кросовер розділить із Lexus LS500h. В останнього вона складається з 3,5-літрової бензинової V-подібної «шістки», електродвигуна та акумуляторного блоку. Сукупна віддача агрегатів «повнопривідника» — 359 к.с.

Читайте також:
Toyota готує тюнінгований RAV4 й не один

Офіційна прем’єра нового флагманського кросовера Toyota очікується у середині 2023 року. У Японії цінник моделі сягне $75,5 – 113,2 тис.