X

Toyota несподівано відродила забуту модель (фото)

Toyota начнет выпуск компактного хэтчбека Starlet спустя 21 год после завершения его карьеры

Хетчбек Toyota Starlet за свою відносно коротку історію змінив п’ять поколінь. Автомобіль випускали з 1973 до 1999 року. Усі ці 26 років хетчбеки мали високий попит у покупців. Їх продавали не тільки на рідному ринку марки — в Японії – але ще в Європі та США.

Від шостого покоління моделі в Toyota відмовилися. На зміну автомобілю прийшла більш відома зараз Toyota Yaris. І начебто про Starlet більше говорити нічого, оскільки автомобіль пішов в історію, але в Toyota, мабуть, вважають інакше. Це ім’я знову на слуху, і тому є причини.

Toyota знову представила Starlet, який, фактично, є різновидом хетчбека Glanza. Новинка вийшла в довжину менше чотирьох метрів (3995 мм). Компактний хетчбек пропонується тільки з одним мотором – 1,4-літровим атмосферником потужністю 92 к.с. Тоді як його побратим Glanza комплектують 1,2-літровим бензиновим агрегатом потужністю 83 к.с. На вибір виробник пропонує чотириступінчастий «автомат» або п’ятиступінчасту механічну коробку передач.

На жаль, стати власниками нової Starlet зможуть не всі. Поки хетчбек пропонується лише для африканського ринку. Це четверта модель у локальній гамі Toyota. До цього виробник пропонував лише позашляховик Land Cruiser, пікап Hilux і вен Hiace. У найближчому майбутньому кількість запропонованих моделей значно збільшиться. До лінійки додадуть кросовери, седани і хетчбеки. Першопрохідцем серед останніх виявився новий Starlet 2021.

Читайте також:
Toyota показала електромобіль із запасом ходу 10 000 км