X

Toyota показала водневого робота-футболіста

У компании уже есть робот-баскетболист и робот-рыба

Інженерне товариство Toyota (TES), яке налічує 28 000 добровольців з числа співробітників компанії, розробило автономного робота-футболіста на ім’я Pixi. Створене ще у 1947 році TES займається проєктами, які покращують технології та навички, приносячи користь усім його членам. Розробкою роботів група займається з 2017 року і вже встигла створити робота-баскетболіста, робота-рибу, який збирає сміття, та низку інших.

Нова робота TES — водневий робот Pixi — вміє штовхати футбольний м’яч зі швидкістю 85 км/год. Хоча спочатку це були всього 30-40 км/год. Щоб вивести Pixi на новий рівень, розробникам довелося вийти на поле і зібрати дані від реальних гравців. Потім робота допрацювали, встановивши датчики, які допоміжні автомобільними системами використовують для визначення цілі. На Pixi був одягнений плащ з відходів матеріалу для подушок безпеки.

У такому вигляді він постав перед 300 дітьми. Але в ніч перед демонстрацією робота учасники виявили, що його пластикова шийна кістка зламалася. Часу надрукувати нову на 3D-принтері вже не було. За 20 хвилин до виступу шию робота просто закріпили шматком дерева. Це не завадило йому успішно бити по м’ячу.

Читайте також:
Toyota анонсувала прем'єру нового Land Cruiser Prado